40 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg joghurt
2 ek disznózsír
25 dkg párolt vöröskáposzta
3 dkg élesztő
8 dkg só
1 kk cukor
15 dkg víz
- A liszteket egy tálban a sóval összevegyítjük, majd közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg "buborékolni" kezd.
- Elkezdjük dagasztani, hozzáadjuk a joghurtot is. Mikor nagyjából elvegyítettük, tegyük hozzá a zsírt. Dagasszunk szép ruganyos tésztát belőle.
- 1/2-3/4 órát kelesztjük letakarva, langyos helyen.
- Ha megkelt, vékonyan hintett deszkára borítjuk, kicsit megdögönyözzük és kinyújtjuk. Rászórjuk a párolt vöröskáposzta felét (amely már semmiképpen sem lehet meleg, nehogy túlkeljen a kenyér).
- A tészta egyharmadát két oldalról egymás után behajtjuk, majd ugyanezt tesszük felülről és alulról is.
- Újra kinyújtjuk, és rászórjuk a káposzta másik felét is, majd hajtogatjuk. Óvatosan cipóvá formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és még 1/4-1/2 órát kelni hagyjuk. Közben a sütőt 250 fokra előmelegítjük.
- Mielőtt a sütőbe helyezzük, kevés liszttel átsimogatjuk, és éles késsel gusztusosan bevágjuk.
- 15 percig magas hőmérsékleten sütjük, majd visszavesszük a hőfokot és még 20 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése