Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg medvehagyma
2 db tojássárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
só ízlés szerint
1 dkg cukor
- A medvehagyma leveleket csíkokra vágjuk. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
- Közben a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót a medvehagyma kivételével. Jól kidolgozzuk, félkemény rétestészta állagú tésztát kapunk. Fél órát langyos helyen pihentetjük.
- A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és megszórjuk a medvehagyma felével. Feltekerjük, mint egy tekercset, harmadát mindkét oldalról ráhajtjuk, nyújtófával kissé ellapogatjuk, és újabb 20 percre pihenni hagyjuk.
- Ismét kinyújtjuk, rászórjuk a maradék medvehagymaleveleket, és az előző módon felcsavarjuk, hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk, és kiszaggatjuk.
- A tetejét tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése