Hozzávalók:
A csalánpesztóhoz:
1 jó nagy marék csalánlevél száráról lecsipkedve
1 marék napraforgómag
4-5 gerezd fokhagyma
2 löttyintésnyi olívaolaj
A kenyérhez:
60 dkg liszt
23 dkg víz
3 dkg élesztő
3 dkg só
1 dl joghurt
- A pesztóhoz a csalánleveleket megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. Valamennyi hozzávalót aprítgépbe tesszük, és finomra vágjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, a sóval elkeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a langyos vizet és belemorzsoljuk az élesztőt. Kicsit várunk, míg az élesztő elkezd dolgozni.
- Hozzáadjuk a pesztót és a joghurtot is, és a tésztát jól megdagasztjuk. Ha szükséges, vízzel vagy liszttel korrigálunk.
- Egy jó órát kelesztjük, majd cipót formázunk. A sütőt előmelegítjük, 15 percig pihentetjük a cipót, és bevágjuk.
- 10 percig 250 fokon, majd 15 percig 180 fokon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése