Mostanság a chili minden formában, színben és scoville-egységben nagy divat. Miért hagynánk ki pont a kenyérből? Egy kis teljes kiőrlésű liszt, némi chili és megint valami különlegesség kerül az asztalra.
Hozzávalók:
350 g finomliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
320 ml langyos víz
2 tk. só
2 tk. cukor
2 evőkanál vaj
3,5 dkg élesztő
2 db friss vagy 2-3 tk. szárított chilipaprika
2 evőkanál olaj
rizsliszt a szóráshoz
- A chilipaprikákat kimagozzuk, kis kockákra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Félretesszük hűlni.
- A liszteket a sóval elvegyítjük, majd a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a langyos vizet. Beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
- Elkezdjük dagasztani és közben hozzáadjuk a vajat is. Mikor már majdnem kész a dagasztás, hozzáadjuk a kihűlt (!) chilipaprikát és az olajat, amiben sült. Hozzádagasztjuk, amíg szép, nem ragacsos tésztát kapunk.
- A tésztát letakarva 40 percig huzatmentes helyen kelesztjük.
- Ha megkelt, rizsliszttel vékonyan meghintett deszkára borítjuk, átdögönyözzük, ízlés szerint formázzuk, tepsire tesszük, bevágjuk. A sütőt 230 fokra előmelegítjük.
- 15 perc elteltével a kenyeret a sütőbe helyezzük, 15 percig sütjük. Majd a hőt 180 fokra mérsékeljük, és újabb negyed órát sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése