40 dkg fehérliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg búzacsíra
40 dkg párolt káposzta
2,5 dkg só
3,5 dkg élesztő
20 dkg víz
- A liszteket összekeverjük a búzacsírával és a sóval. Közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleöntjük a langyos vizet, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- Ha látjuk, hogy dolgozik már az élesztő: vagyis buborékolni kezd a víz, hozzáadhatjuk a párolt káposztát is. Elsőre úgy tűnhet, hogy kevés a folyadék, de ne feledkezzünk meg a káposzta víztartalmáról. Hamarosan látni fogjuk, hogy egyáltalán nem száraz a tészta. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd kelni hagyjuk.
- 40-50 perc elteltével a sütőt 250 fokra előmelegítjük. A tésztát egy tepsire helyezzük, formázzuk, bevágjuk.
- Ha a sütő is felmelegedett, beletesszük a kenyérkénket, és 10 percig magas hőfokon, majd 180 fokra mérsékelve még kb. 20 percig sütjük.
- Rácsra téve hagyjuk hűlni, majd jó hangulatban elfogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése