2020. március 31., kedd

Medvehagymás ír szódás kenyér

A medvehagyma szezon beköszönte mindig izgalmas időszak. Ilyenkor egyértelmű, hogy a kenyérbe is bátran tehetünk, na persze csak akkor, ha nem nutellás kenyeret terveztünk reggelire. Egyik kedvencem ez a roppant egyszerű kenyér, pillanatok alatt elkészül, és isteni finom.


Hozzávalók:
450 g finomliszt
7 g só
6 g szódabikarbóna
450 g kefir
1 csokor medvehagyma


  1. Keverjük össze jól a száraz hozzávalókat, majd keverjük el jól a kefirrel, végül adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymaleveleket is.
  2. Béleljünk ki egy öntöttvas sütőedényt sütőpapírral, tegyük bele a tésztát, amit nedves kézzel megformázunk. X alakban vágjuk is be.
  3. 250 fokon 30-35 percig fedővel sütjük, majd azt levéve aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)

  Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...