2020. április 3., péntek
Medvehagymás gyökérkenyér
Ha meg kéne mondanom, hogy melyik az a kenyér, ami a leggyakrabban készül nálunk, gondolkodás nélkül rávágnám, hogy a gyökérkenyér. Nyilván az egyszerűsége is szerepet játszik ebben, de ennél is fontosabb, hogy imádja a család. Ráadásul igen szórakoztató elkészíteni, mert gyakorlatilag kétszer ugyanolyan ízesítéssel még nem volt nálunk. Mivel volt már itt szó a gyökérkenyérről, nem is olyan régen, ezért a receptet most nem is írnám le újra, csupán szeretném megmutatni, hogy medvehagymával is milyen jó működik a dolog. Nem is került bele más, csak a felcsavarás előtt tisztességes mennyiségű, apróra vágott medvehagymával megszórtam, és isteni illat ébresztette reggel a családot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)
Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...
-
Csalhatatlan jele a tavasznak, amikor medvehagymaillat árasztja el az erdőt. Ilyenkor képtelenség ellenállni - de miért is tennénk, hiszen r...
-
Bevallom, sosem néztem utána mi a különbség a címben szereplő ételek között. Számomra a töki pompos sajtos, kolbászos, míg a kenyérlángos=la...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése