Dávid szerint bizarr dolog medvehagymás kalácsot gyöngyvirággal fotózni |
30 dkg margarin
1 csokor medvehagyma
zsenge csalánlevelek ízlés szerint
2.5 dl tej
65 dkg finomliszt
1 db tojás
1 ek cukor
5 dkg friss élesztő
0.5 ek só
A tetejére
1 db tojássárgája
2 ek tej
2 ek szezámmag
- A medvehagyma kivételével összeeresztjük a hozzávalókat, és rugalmas tésztát gyúrunk, aztán dagasztunk.
- Kétszeresére kelesztjük, majd elfelezzük, mindkét felet három-három részre osztjuk.
- A gombócokból inkább hosszabb és keskeny, egyforma méretű téglalapokat nyújtunk.
- A medvehagymát és a csalánt durvára vágjuk, elosztjuk, hogy minden téglalapra jusson, és a tésztára szórjuk, majd feltekerjük őket. Így kapunk 3 kis kígyót, ezeket már lehet fonni. A másik féllel ugyanígy járunk el.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és hagyjuk pihenni, amíg kicsit megkel. Annyi idő bőven elég, amíg a sütő bemelegszik.
- Egy tojás sárgáját és 1/2 dl tejet kikeverünk, lekenjük a kalácsot, megszórjuk szezámmaggal, és mehet a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése