2019. április 25., csütörtök

Hagymás kenyér

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Sima fehérkenyér apróra vágott hagymával. Brutál aromája van! Nem ez lett a legszebb kenyerem, de a hagymás kenyér a családban mindig nagy lelkesedést vált ki...



Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
7 dkg búzacsíra
4 dl víz
4 dkg élesztő
2 közepes fej hagyma
4 dkg só

A lisztet a búzacsírával és a liszttel, valamint a sóval elkeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, a langyos víz egy részét ebbe töltjük, és az élesztőt belemorzsoljuk. Ha kicsit beindul az élesztő, hozzáadjuk a hagymát, és gyúrjuk, dagasztjuk. Ha már kellemes, ruganyos masszát kaptunk, kb. 1 órán keresztül kelesztjük.

A sütőt 250 fokra előmelegítjük, közeben a tésztát megformázzuk. Ha már elég meleg a sütő, a tésztát bevágjuk, nedves kézzel átsimogatjuk. 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 20 percig sütjük, amíg jó ropogós nem lesz a héja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)

  Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...