Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
7 dkg búzacsíra
4 dl víz
4 dkg élesztő
2 közepes fej hagyma
4 dkg só
A lisztet a búzacsírával és a liszttel, valamint a sóval elkeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, a langyos víz egy részét ebbe töltjük, és az élesztőt belemorzsoljuk. Ha kicsit beindul az élesztő, hozzáadjuk a hagymát, és gyúrjuk, dagasztjuk. Ha már kellemes, ruganyos masszát kaptunk, kb. 1 órán keresztül kelesztjük.
A sütőt 250 fokra előmelegítjük, közeben a tésztát megformázzuk. Ha már elég meleg a sütő, a tésztát bevágjuk, nedves kézzel átsimogatjuk. 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 20 percig sütjük, amíg jó ropogós nem lesz a héja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése