Gluténérzékeny családtagokra gondolva megosztom a lisztérzékeny változatot is...
Tészta (2 gáztepsire való):
100 dkg finomliszt
30 g élesztő
1 csipet cukor
1 evőkanál só
kb. 500 ml langyos víz
Az élesztőt a cukorral kb. 1,5 dl vízben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel tésztává dagasztjuk. Akkor kész, ha már nem ragad, de viszonylag lágy. Pár percig pihentetjük, kettéosztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe simítjuk.
Tészta (gluténmentes, kb. 20*30 cm-es tepsibe):
30 dkg rizsliszt
2 tk. szárított élesztő
2-2,5 dl langyos víz
0,5 ek. cukor
0,5 dl olaj
1 teáskanál só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 15 percig kelesztjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kézzel elnyomkodjuk, majd a feltéteket ráhelyezzük.
Feltét (2 gáztepsihez - saját ízlésünkhöz igazítva):
1,5 doboz 150 g-os tejföl, kockára vágott szalonna/sonka/karikázott kolbász, 1 kockára/félkörre vágott hagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, kapor/snidling ízlés szerint, reszelt sajt
250 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése