B.Ú.É.K!
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
2,5 ek. olaj
1 dl langyos víz
0,75 dl langyos tej
1 tk só
egy csipet cukor
2 dkg friss élesztő
A töltelékhez:
6 db virsli
3 db savanyú uborka
kb. 6 szelet sajt
ízlés szerint ketchup, mustár
1-1 ek. szezámmag és lenmag
1 tojás a kenéshez
A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a tejet és a vizet, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha egy kissé felfutott, dagasztani kezdjük és hozzáadjuk az olajat is. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ha kész, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, kissé megdögönyözzük a tésztát, majd enyhén lisztezett gyúrótáblán kb. 20 cm*30 cm-esre nyújtjuk. Közepére elhelyezzük a sajtot, majd rá a virslit...
...aztán megszórjuk uborkakarikákkal, meglocsoljuk ketchuppal és mustárral:
Befedjük sajtszeletekkel, majd átlósan mindkét oldalon bevagdossuk:
Felváltva ráhajtogatjuk a tésztacsíkokat a következő módon:
Áthelyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét tojással jól megkenjük és a magkeverékkel megszórjuk:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése