Hozzávalók:
350 g finomliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
8 g só
280 g langyos víz
30 g élesztő
1,5-2 marék olajbogyó
12 dkg feta sajt
- A liszteket és a sót összevegyítjük, majd a langyos vizet a közepébe öntjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd szép fényes, ruganyos tésztát dagasztunk.
- Egy órán keresztül kelesztjük, majd liszttel vékonyan meghintett deszkára borítjuk, és kissé megdögönyözzük. Vékonyra nyújtjuk, és kettévágjuk. A fetát kis kockákra, az olajbogyót 3-4 darabba vágjuk. Megszórjuk a tésztákat vele, majd egyenként feltekerjük, félbehajtjuk, és néhányat tekerünk rajta.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15-20 percig pihentetjük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A tésztákat belehelyezzük, tíz perc elteltével a hőfokot 200 fokra mérsékeljük és még 10 percig sütjük.
- Megpróbáljuk kivárni, amíg legalább langyosra hűl... (Nekünk nem sikerült!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése