2018. október 18., csütörtök

Egy kis huncutkodás, amit fogjunk az időjárásra: fetás-olajbogyós kenyér

Szerintem ez az időjárás mindenkit kicsit megbolondít. Igen, isteniek az őszi zöldségek-gyümölcsök, csakhogy ilyen huszonsokfokos napsütéses időben előbb eszébe jut az embernek a nyár, mint a hűvös ősz. Így jött a gondolat, hogy egy görögös jellegű kenyér készüljön, amihez aztán már semmit nem is kell enni, esetleg egy kis olívaolajba mártani, becsukni a szemünket, és már halljuk is a tenger zúgását... 😉 Próbáld ki! 🌞😎



Hozzávalók:
350 g finomliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
8 g só
280 g langyos víz
30 g élesztő
1,5-2 marék olajbogyó
12 dkg feta sajt



  1. A liszteket és a sót összevegyítjük, majd a langyos vizet a közepébe öntjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd szép fényes, ruganyos tésztát dagasztunk.
  2. Egy órán keresztül kelesztjük, majd liszttel vékonyan meghintett deszkára borítjuk, és kissé megdögönyözzük. Vékonyra nyújtjuk, és kettévágjuk. A fetát kis kockákra, az olajbogyót 3-4 darabba vágjuk. Megszórjuk a tésztákat vele, majd egyenként feltekerjük, félbehajtjuk, és néhányat tekerünk rajta.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15-20 percig pihentetjük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A tésztákat belehelyezzük, tíz perc elteltével a hőfokot 200 fokra mérsékeljük és még 10 percig sütjük. 
  4. Megpróbáljuk kivárni, amíg legalább langyosra hűl... (Nekünk nem sikerült!)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)

  Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...