2018. október 3., szerda

Gyors teljes kiőrlésű zsemle kelesztés nélkül

Na ez az igazán gyors péksüti, ráadásul szénhidráttartalma is igen kedvező. Most nem használunk élesztőt, helyette szódabikarbónát és kefirt teszünk hozzá.



Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg graham liszt
1 kávéskanál só
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 nagy doboz kefír
liszt a szóráshoz

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A liszteket a sóval és a szódabikarbónával jól elvegyítjük, majd hozzáadjuk a kefírt is. Kézzel addig dolgozzuk össze, amíg homogén nem lesz. Kissé ragadós marad a tészta. 10 egyforma, kb. 2-3 cm magas korongot készítünk. a tetejét lisztes kézzel megsimogatjuk, hogy gyönyörű, rusztikus zsemléket kapjunk, majd keresztben bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)

  Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...