Na ez az igazán gyors péksüti, ráadásul szénhidráttartalma is igen kedvező. Most nem használunk élesztőt, helyette szódabikarbónát és kefirt teszünk hozzá.
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg graham liszt
1 kávéskanál só
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 nagy doboz kefír
liszt a szóráshoz
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A liszteket a sóval és a szódabikarbónával jól elvegyítjük, majd hozzáadjuk a kefírt is. Kézzel addig dolgozzuk össze, amíg homogén nem lesz. Kissé ragadós marad a tészta. 10 egyforma, kb. 2-3 cm magas korongot készítünk. a tetejét lisztes kézzel megsimogatjuk, hogy gyönyörű, rusztikus zsemléket kapjunk, majd keresztben bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Babkesz, ahogy nyultanti kitalálta ;)
Amióta kovászolok, és még az eddiginél is többet foglalkozom a sütéssel, azóta ismerkedtem meg a babka kaláccsal és a barchesszel is. Mind...
-
Csalhatatlan jele a tavasznak, amikor medvehagymaillat árasztja el az erdőt. Ilyenkor képtelenség ellenállni - de miért is tennénk, hiszen r...
-
Bevallom, sosem néztem utána mi a különbség a címben szereplő ételek között. Számomra a töki pompos sajtos, kolbászos, míg a kenyérlángos=la...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése